Eurajokimelonta

Aika: 27.6.2020 klo 09:30 - 15:00
Paikka: Eurakoskenpato, Myllykuja 1, Eura

20. Eurajoki-melonta (Eurakoski – Panelia Eura) on 27.6. klo 9.30 -15.00

Perinteinen Eurajoki-melonta täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlamelonta järjestetään lauantaina 27.6. Lähtö on Eurakosken padolta (os. Myllykuja 1, Eura). Lähtölaituri sijaitsee joen vastarannalla padon alapuolella. Paikalla on opastus.

Eurajoki -melonta on kansanmelonta, jossa melojat ja yleisö haluavat kiinnittää huomiota joen arvokkaaseen luontoon ja maisemaan sekä veden laatuun ja joen tuottamiin  virkistäytymismahdollisuuksiin. Puhdas jokivesi on tärkeä myös Rauman kaupungille, Etelä-Satakunnan teollisuudelle ja maataloudelle. Eurajoen vesi ja luonto ovat koko seudulle ensiarvoisen tärkeitä! Tämän vuoden melonnan teemana on ”Esteetön joki”.

Melottavan reitin pituus on n. 9 km. Melonta suuntautuu alavirtaan ja on luonteeltaan helppoa, lähes kosketonta retkimelontaa. Se soveltuu myös aloittelijoille. Matkan aikana pysähdellään ja aikaa on varattu jokiluonnon havainnoinnille. Retkellä on mukana ympäristö- ja luontoasiantuntijoita. Melontaa ohjaavat Euran Kanoottiklubin retkimelonta-asiantuntijat.

Järjestäjät toivovat, että myös jokivarressa asuvat huomioisivat Eurajoki-melonnan! Melontaa voi seurata mm. Ruskin ja Karran silloilta.

Perillä ollaan noin klo 13.00. Paneliassa on tarjolla melonnan jälkeen runsaasti juhlamelonnan yleisötapahtumia.

Omalla kajakilla melova voi tulla lähtöpaikalle ilman ennakkoilmoittautumista.

Kanoottiklubilta on vuokrattavissa kajakkeja, a' 20 €. Kajakeista on tehtävä ennakkovaraus viimeistään torstaina 25.6.

Kajakkien ennakkovaraukset Kirsi-Marja Lähteenoja kirsi.lahteenoja@gmail.com

p. 0400998867

Yhteyshenkilöt: Erkki Länsisyrjä erkki.lansisyrja@dnainternet.net, p. 040 8338704, Euran Kanoottiklubi

Seppo Varjonen sevarjo@saunalahti.fi , p. 050 5607357,Vesiensuojeluyhdistys ja Ympäristöseura